Wat is PMT?

PMT staat voor psychomotorische therapie.

Het lichaam en beweging staan centraal in deze ervaringsgerichte therapievorm. Psychische of psychiatrische klachten uiten zich meestal in lichamelijke reacties of zelfs klachten. Binnen de PMT komt u in beweging en richt u zich op dat wat uw lichaam vertelt. Voorbeelden zijn: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, uw manier van bewegen en uw lichaamsbeleving. U gaat aan den lijve ervaren hoe het is om nieuw gedrag te laten zien; wat dit met u doet en hoe dit is in relatie met anderen. Dit zal onwennig zijn, maar door te oefenen en te ervaren zal dat steeds meer iets van jezelf worden.

Zie het behandelaanbod voor wie PMT geschikt kan zijn.
Aanmelden kan door contact op te nemen. Er word dan samen een vrijblijvende intake gepland waarbij wensen, hulpvragen en verwachtingen naar elkaar worden uitgesproken.Uitleg voor kinderen

Tijdens spelen en bewegen laat je veel van jezelf zien (hoe je een spel of de oefening doet). Voorbeeld; bij voetbal letten we op samenspelen, grenzen aangeven en hoe je met de regels omgaat. Tijdens het bewegen, een spel of oefening kan ik je helpen door aanwijzingen te geven, om het anders te doen dan je gewend bent. Op die manier oefen je met andere mogelijkheden.
Voorbeeld; hoe moet je overleggen, oefenen met samenspelen, hoe je voor jezelf op kan komen.

Stilstaan bij je lichaam; je kunt aan je lichaam merken hoe je je voelt. Dingen waaraan je dat voelt heten lichaamssignalen. Je kunt oefenen door op je lichaam te letten, zodat je merkt wanneer je je niet fijn voelt, boos wordt, of bang etc. Ik zal tegen je vertellen wat ik zie als jouw emotie veranderd. Samen gaan we dan oefenen wat je op zo’n moment kunt doen en hoe je dat precies doet.
Bij PMT, in spel of oefening, kan ik ook zien wat je allemaal juist goed doet en ook dat zal ik tegen je zeggen.